Turcia a lansat noi atacuri aeriene împotriva pozițiilor PKK

  • 30 Septembrie 2015 16:15
Turcia a lansat noi atacuri aeriene împotriva pozițiilor PKK

Turcia a lansat noi atacuri aeriene împotriva pozițiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din provincia Hakkari, din sud-estul țării, a anunțat miercuri, 30 septembrie, armata turcă, potrivit DPA.

Atacurile au vizat 24 de ținte din districtele Daglica și Yuksekova, se menționează într-o declarație a armatei turce.

În cursul zilei de marți, doi soldați turci și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți, în districtul Semdinli din aceeași provincie, în explozia unei bombe care a vizat vehiculul în care se aflau, atacul fiind atribuit rebelilor PKK.

Conflictul între guvernul turc și PKK a escaladat după ce un acord de încetare a focului a fost încălcat la finalul lunii iulie, cele două părți acuzându-se reciproc.

În ultimele luni, PKK a lansat aproape zilnic atacuri asupra forțelor de securitate turce. În același timp, Forțele aeriene turce au bombardat constant obiective ale PKK din Turcia și din nordul Irakului.

PKK este considerată organizație teroristă de Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Presa oficială turcă estimează că din iulie aproape 150 de soldați și polițiști turci și-au pierdut viața în atacurile comise de PKK, în timp ce au fost uciși peste 1.300 de rebeli kurzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău