Turcia: Doi soldați turci uciși în cursul unor confruntări cu rebeli kurzi

  • 04 Noiembrie 2015 18:01
Turcia: Doi soldați turci uciși în cursul unor confruntări cu rebeli kurzi

Doi soldați turci au fost uciși miercuri, 4 noiembrie, în cursul unor confruntări cu rebeli ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul țării cu majoritate kurdă, a anunțat comandamentul militar pe site-ul său de internet, relatează AFP.

Cei doi militari au murit în cursul unor lupte în regiunea Yüksekova, în zona granițelor irakiană și iraniană, a adăugat Statul Major turc.

Aceste decese sunt primele înregistrate de la victoria în alegerile legislative de duminică a partidului președintelui islamo-conservator al lui Recep Tayyip Erdogan, care și-a reafirmat miercuri voința de a lupta până la capăt împotriva PKK.

'Nu va exista pauză, (...) operațiunile vor continua într-o manieră determinată împotriva organizației teroriste în interiorul și exteriorul Turciei', a subliniat Erdogan.

Aviația turcă a bombardat luni și marți poziții ale PKK în sud-estul țării, cu majoritate kurdă, și în nordul Irakului. Patru rebeli kurzi au fost uciși de forțele de securitate turce în această săptămână în sud-estul Turciei. Poliția turcă a arestat 22 de persoane în cursul unor raiduri lansate împotriva ramurii tinere a PKK la Istanbul și în provincia Adana (sud), a anunțat presa locală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău