Tudor Deliu, noul președinte al PLDM, spune că discută cu PPDA și PAS despre o viitoarea coaliție pentru parlamentarele

  • 14 Septembrie 2018 08:40
Tudor Deliu, noul președinte al PLDM, spune că discută cu PPDA și PAS despre o viitoarea coaliție pentru parlamentarele

Noul președinte al formațiunii PLDM, Tudor Deliu spune că, continuă discuțiile cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate despre o viitoarea coaliție pentru parlamentarele din februarie 2019. Se discută și despre viitorii candidați care vor fi înaintați din partea blocului electoral, cu condiția ca toți aceștia să treacă prin filtrul de integritate.

„Noi nu mai vrem să se repete ceea ce s-a întâmplat când am acces în Parlament cu 23 de deputați și astăzi am rămas doar cinci. Cinci care am rezistat acelor presiuni care au fost puse pe seama noastră”, a declarat președintele PLDM  în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Referitor la dezideratul unirii, inclus în programul politic al partidului, Tudor Deliu a spus că a fost introdus acest amendament pentru că în PLDM trebuie să se regăsească persoanele care simt și gândesc românește și pot să implementeze proiecte de reunire.

Analistul politic Vlad Țurcanu consideră că PLDM încearcă să se reinventeze după ce ar fi putut să dispară odată cu liderul acestuia, Vlad Filat. „De ce n-a dispărut PLDM? Pentru că cu toate acele figuri oportuniste cu care s-a plimbat PLDM în perioada 2009-2011, are în continuare figuri politice în organizații teritoriale care n-au dorit ca această formațiune să dispară. Și nu vorbim aici despre persoane întâmplătoare”, spune Vlad Țurcanu.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău