Trustul media controlat de Evgheni Prigojin se închide după revolta eșuată a mercenarilor Wagner

  • 02 Iulie 2023 15:40
Trustul media controlat de Evgheni Prigojin se închide după revolta eșuată a mercenarilor Wagner

Grupul de presă controlat de Evgheni Prigojin se va închide, a declarat directorul unei publicații online din acest trust, ceea ce evidențiază înrăutățirea situației șefului mercenarilor, la o săptămână după eșecul unei scurte revolte organizate de luptătorii săi din Grupul Wagner, relatează Reuters, citată de News.ro.

În cadrul unui acord care a pus capăt revoltei, Prigojin, un fost aliat al președintelui Vladimir Putin, a primit autorizație să plece în exil în Belarus, iar oamenilor săi li s-a dat posibilitatea de a alege între a i se alătura, a fi integrați în forțele armate ale Rusiei sau a se întoarce acasă, scrie G4Media.

Patriot Media, având ca principal site de știri RIA FAN, a adoptat o linie editorială puternic naționalistă și pro-Kremlin, oferind în același timp și o acoperire pozitivă pentru Prigojin și grupul său Wagner.

„Anunț decizia noastră de a ne închide și de a părăsi spațiul informațional al țării”, a declarat directorul RIA FAN, Evgheni Zubarev, într-un clip video postat sâmbătă târziu pe conturile de socializare ale holdingului.

Zubarev nu a oferit niciun motiv pentru această decizie.

Cotidianul rus Kommersant a relatat, vineri, că Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicațiilor din țară, a blocat publicațiile lui Prigojin, fără a oferi detalii. Organismul de supraveghere nu a putut fi contactat duminică pentru comentarii, potrivit Reuters.

De asemenea, presa rusă a relatat că o „fabrică de troli” care ar fi fost folosită de Prigojin pentru a influența opinia publică în țări străine, inclusiv în Statele Unite, a fost desființată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău