Trupele ucrainene au încercuit 5.000 de militari ruși în Liman. Comandanții lor nu le-au dat voie să se retragă

  • 01 Octombrie 2022 14:10
Trupele ucrainene au încercuit 5.000 de militari ruși în Liman. Comandanții lor nu le-au dat voie să se retragă

Peste 5.000 de militari ruși sunt încercuiți de forțele ucrainene în orașul Liman, din regiunea ucraineană separatistă Donețk, a dat spus sâmbătă șeful administrației militare regionale din Lugansk, Serghei Haidai.

„Soldații ruși cu baza în Liman s-au adresat superiorilor lor cu cererea de a se retrage, dar (solicitarea) a fost respinsă. Peste 5.000 de militari ruși sunt încercuiți”, a spus oficialul ucrainean într-un mesaj publicat pe Telegram și preluat de agenția Ukrinform, relatează Agerpres.

Haidai a adăugat că trupele ruse „încearcă să-și croiască drum sau să se predea” și a subliniat că aproape toate rutele de retragere sau de aprovizionare cu muniție sunt blocate. Potrivit lui Haidai, după eliberarea orașului Liman, va începe procesul de eliberare a regiunii Lugansk.

Într-o înregistrare video cu armata ucraineană publicată de Radio Svoboda și preluată de agenția Unian pot fi văzute imagini cu situația din Liman și se aude o voce feminină care le cere trupelor ruse să se predea.

„Soldați ai forțelor armate ruse, forțele de apărare ucrainene au cucerit Liman, este inutil să continuați să rezistați - sunteți încercuiți... Amintiți-vă, autoritățile voastre nu au nevoie de voi, pentru ei sunteți carne de tun, dar familiile voastre de acasă au nevoie de voi”, se aude în înregistrare. 

Totodată, persoana care se aude vorbind îi sfătuiește pe militarii ruși să se îndrepte spre șoseaua sau spre zona populată cea mai apropiată, să depună armele și să-i aștepte pe reprezentanții forțelor armate ucrainene cu mâinile ridicate și să se predea.

În imagini se poate vedea cum forțele ucrainene înaintează printr-o zonă împădurită, dar și echipament militar abandonat de ruși.

Cucerirea orașului Liman, folosit de Rusia ca punct nodal de transport și pentru livrările de echipament militar în nordul regiunii Donețk, ar fi un nou eșec major pentru planul Kremlinului de a cuceri întreaga regiune industrială Donbas, potrivit Reuters.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău