Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei

  • 17 Noiembrie 2021 09:43
Trupele speciale ruse s-au antrenat pentru preluarea controlului în estul și sudul Ucrainei

La sfârșitul lunii septembrie, în poligonul Opuk din estul Peninsulei Crimeea, a fost executat un exercițiu al Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă. După cum a anunțat Ministerul rus al Apărării, militarii au desfășurat activități de apărare a litoralului împotriva debarcării desantului adversarului convențional, transmite defenseromania.ro.

Cu toate acestea, se pare că scenariul exercițiului nu s-a limitat la acest lucru. Potrivit zn.ua, care citează surse din cadrul servicilor speciale ucrainene, manevrele au avut și o parte închisă, scrie sursa citată

Potrivit planului exercițiului, subunități de trupe speciale (Spetsnaz) din cadrul FSB, GRU și SVR, precum și unități ale armatei ruse au simulat preluarea controlului asupra infrastructurii critice și a clădirilor administrative din estul și sudul Ucrainei. Scenariul a fost elaborat pe baza existenței unor mișcări de eliberare națională în aceste regiuni, care au solicitat Federației Ruse să restabilească pacea în zonă. Ulterior, a intrat în acțiune desantul rusesc pentru menținerea păcii.

Sursele zn.ua au atras atenția asupra faptului că, în cazul în care autoritățile de la Kremlin vor decide să implementeze un astfel de scenariu, ostilitățile din Donbas se vor intensifica și va începe concentrarea de trupe la frontiera dintre Ucraina și Republica Belarus.

Pericolul desantării militarilor ruși în Ucraina este cu atât mai mare cu cât, în prezent, reprezentanții americani au semnalat în mai multe rânduri, în mass-media, la conferințele de presă, la întâlnirile cu aliații sau pe canalele de informații, că, în ultimele săptămâni, rușii au mutat trupe la granița cu Ucraina, a scris editorialistul departamentului de politică externă al zn.ua, Vladimir Kravchenko.

Pe măsură ce Moscova își mută unitățile militare în apropierea graniței cu Ucraina, crescând amenințarea unei invazii, Kievul și Londra au semnat un acord cadru, care prevede alocarea a 1,7 miliarde de lire sterline pentru consolidarea și dezvoltarea capacităților de apărare ale Forțelor Navale ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău