Trupele ruse au reluat, la începutul lui 2018, manevrele militare în Transnistria

  • 17 Ianuarie 2018 14:43
Trupele ruse au reluat, la începutul lui 2018, manevrele militare în Transnistria

Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria reia manevrele militare în regiune, transmite Ukrinform, cu referire la un comunicat al Districtului militar de Vest al Ministerului Apărării de la Moscova.

„Unitățile de infanterie motorizată ale GOTR din Transnistria vor efectua exerciții în cadrul cărora militarii se vor antrena să lupte în toate scenariile posibile împotriva inamicului”, precizează Serviciului de presă armatei ruse.

O deosebită atenție va fi acordată acțiunilor în interiorul clădirilor, precum și procedurilor în caz de apariție a unor civili în linia focului de armă.

Acestea ar fi primele exerciții militare organizate de trupele ruse din Transnistria în 2018. Anului trecut, GOTR a desfășurat numeroase manevre, deseori împreună cu trupele administrației separatiste de la Tiraspol. În legătură cu acestea, Chișinăul a adresat mai multe note de protest, care au rămas însă fără nici un răspuns din partea Federației Ruse.

La cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE de la Viena, de la începutul lunii decembrie 2017, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a reiterat cererea de retragere a trupelor ruse din Transnistria.

Conform unor date vehiculate de presa rusă, efectivul GOTR s-ar cifra la aproximativ 1400 de militari. De asemenea, în depozitele din localitatea transnistreană Cobasna rămân peste 20 de mii de tone de muniții de proveniență sovietică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău