Trupele ruse au început un asalt asupra orașului Herson, din sudul Ucrainei

  • 01 Martie 2022 09:26
Trupele ruse au început un asalt asupra orașului Herson, din sudul Ucrainei

Oficialii ucraineni afirmă că trupele ruse au început un asalt asupra orașului Herson, din sudul țării, situat între Mikolaiv și Noua Kahovka.

"Potrivit martorilor oculari, inamicul avansează de la aeroport către autostrada Nikolaev", a anunțat, în ultima oră, Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție a Informațiilor din Ucraina în ultima oră pe canalul său de Telegram.

Anterior, BBC Ucraina a transmis că în apropierea aeroportului Herson s-au auzit explozii puternice. Administrația regională de stat din Herson a comunicat pe Facebook că orașul este înconjurat de trupe ruse, dar nu a fost capturat. Primarul orașului a precizat că armata rusă a instalat puncte de control la intrările în oraș. "Este greu de spus cum va evolua situația în continuare", a scris primarul Igor Kolikaye pe Facebook, adăugând: "Herson a fost și rămâne ucrainean!"

"Vă rog pe fiecare dintre voi să rămână calm și prudent. Nu ieșiți afară în timpul staționării. Nu intrați în negocieri agresive cu nimeni și nu provocați inamicul la conflict", a spus primarul.

RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău