Trupele NATO desfășoară exerciții militare în coridorul Suwalki din Polonia

  • 25 Noiembrie 19:26
Trupele NATO desfășoară exerciții militare în coridorul Suwalki din Polonia

Forțele NATO au participat vineri la exerciții în nordul Poloniei, o zonă de importanță crucială pentru securitatea flancului estic al alianței, relatează Reuters.

Coridorul Suwalki, o zonă slab populată de pe teritoriul polonez situată între Belarus și exclava rusă Kaliningrad, are o importanță strategică deoarece preluarea sa de către Rusia ar izola statele baltice de restul NATO, scrie G4Media.

Polonia și-a întărit forțele armate ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina și intenționează să crească cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB).

„În cadrul acestor exerciții au existat manevre care… au fost formulate pe baza experienței noastre și a observării câmpului de luptă din Ucraina”, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak. „Știm ce metode folosește Rusia și ce metode (de apărare) sunt eficiente”.

La exercițiile TUMAK- 22 participă 2.000 de soldați din forțele terestre și aeriene, a precizat Ministerul polonez al Apărării. De asemenea, acestea au implicat peste 1.000 de echipamente de luptă și de sprijin logistic.

În condiții de teren înzăpezit, exercițiile au inclus antrenamente de traversare a apei și de aterizare. Au răsunat explozii la lacul Kepno, în apropiere de satul Klusy, când a început un atac simulat.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Lacul Kepno a făcut parte dintr-un exercițiu mai amplu care se desfășoară de câteva săptămâni”, a declarat colonelul Tomasz Biedziak.

În cadrul exercițiului, zeci de soldați polonezi și aliați au traversat apa cu vehicule militare pe transportoare amfibii, în timp ce trupele americane în tancuri Abrams au simulat urmărirea inamicului.

Norii joși au împiedicat participarea avioanelor militare la Lacul Kepno.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,63 m/s
Fri
1
Sat
1
Sun
1
Mon
0
Tue
0
Arhivă Radio Chișinău