Trupele Kievului, „mai bine echipate” pentru a trece peste iarna care începe să se instaleze în Ucraina (analist militar)

  • 28 Noiembrie 2022 08:47
Trupele Kievului, „mai bine echipate” pentru a trece peste iarna care începe să se instaleze în Ucraina (analist militar)

Analistul militar și de apărare de la Sky News, profesorul Michael Clarke, afirmă că trupele Kievului sunt mai bine echipate în fața iernii care se instalează în Ucraina.

„Acum se va ajunge la patru sau cinci grade sub zero grade pentru câteva zile. Pământul va îngheța și va rămâne înghețat. Asta contează pentru trupe. Pe măsură ce vremea se răcește, acest lucru va sublinia diferența de calitate dintre trupele rusești și ucrainene”, a arătat el, potrivit G4Media.

Potrivit analistului militar, pentru a face față iernii, trupele trebuie să fie bine aprovizionate și echipate și trebuie să fie rotite din tranșee la intervale regulate.

„Părerea mea este că ucrainenii vor face față mai bine decât rușii, deoarece acum sunt mai bine echipați și motivați să reziste. Mulți dintre ruși sunt deja nefericiți și nu vor să fie acolo”, spune el.

Michael Clarke sugerează, de asemenea, că informațiile potrivit cărora rușii au început să folosească rachete balistice de la care au eliminat focoasele nucleare ar putea fi un semn de „disperare” din partea lor.

Iar luptele din estul regiunii Donbas se intensifică deoarece ucrainenii au șansa de a-i împinge pe ruși înapoi de unde au plecat în februarie, în timp ce Moscova și-a desfășurat grupul Wagner în Bahmut, a mai spus analistul militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău