Trupele invadatoare ruse au folosit bombe cu fosfor în estul Ucrainei

  • 24 Martie 2022 10:28
Trupele invadatoare ruse au folosit bombe cu fosfor în estul Ucrainei

Șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Serhi Haidai, susține că trupele ruse au folosit pe teritoriul regiunii bombe cu fosfor, interzise de dreptul internațional, scrie Rador.

"Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat pe capturarea orașelor Rubijne și Severodonețk. În zona Popasna, cu sprijinul artileriei, armata rusă a încercat să pătrundă și mai mult în oraș și să cucerească noi poziții, dar nu a avut succes și a suferit pierderi" - a menționat guvernatorul, subliniind că orașele rămân sub drapel ucrainean. Haidai a menționat că aviația rusă continuă operațiunile active în regiune. În timpul nopții, bombe cu fosfor au fost lansate la Rubijne, patru persoane fiind ucise, inclusiv doi copii.

Alte șase persoane au fost rănite. Din cauza atacurilor masive din Severodonețk, Lisiceansk, Rubijne, Kreminnia, Novodrujeskzhesk și Voevodivka, au fost avariate peste 30 de clădiri, inclusiv zece blocuri de apartamente și 13 locuințe private, o întreprindere din industria ușoară, o instituție de învățământ, anexe și garaje. 16 incendii au izbucnit în regiune în timpul nopții. De asemeena, 14 localități sunt deconectate parțial de la rețeaua de energie electrică, în timp ce în 21 de localități a fost semnalat faptul că energia electrică lipsește complet.

Peste 100.000 de civili au rămas fără electricitate, iar în 27 de localități nu există alimentare cu gaz. În total, peste 32.500 de oameni au rămas fără gaz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău