Trupele afgane au suferit pierderi „șocant de mari” în luptele cu talibanii din ultimele 24 de ore

  • 07 Iunie 2021 17:04
Trupele afgane au suferit pierderi „șocant de mari” în luptele cu talibanii din ultimele 24 de ore

Cel puțin 150 de soldați afgani au fost uciși sau răniți în ultimele 24 de ore în urma unui val de atacuri ale militanților talibani în timp ce forțele străine se retrag, au declarat luni oficiali guvernamentali, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

Se duc lupte în 26 din cele 34 de provincii ale țării, spun oficialii citați. Guvernul spune că ciocnirile cu talibanii au crescut pe măsură ce Statele Unite continuă operațiunea de retragere a tuturor trupelor rămase până la 11 septembrie, scrie sursa citată

Talibanii au cucerit, luni, districtul Shahrak din provincia Ghor și au forțat trupele afgane să se retragă în satele din apropiere după un puternic incendiu, au declarat oficialii locali.

O mașină-capcană care viză un cartier general al poliției din districtul Khas Balkh din provincia Balkh a ucis, duminică, cel puțin patru persoane și a rănit încă 50 de persoane, inclusiv civili.

 

În aceeași zi, luptătorii talibani au atacat districtul Qaisar din nordul provinciei Faryab, ucigând și rănind zeci de forțe de securitate afgane, a declarat un oficial al poliției.

„În ultimele 24 de ore, au existat, din păcate, 157 de victime în rândul forțelor afgane. Pierderile sunt șocant de mari”, a declarat un înalt oficial sub protecți anonimatului.

Discuțiile politice dintre guvern și talibani s-au blocat în mare măsură, în timp ce Washingtonul își retrage trupele. Ambele părți s-au acuzat reciproc și nu au reușit să oprească atacurile împotriva civililor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău