Trump se va adresa națiunii, marți, în legătură cu zidul de la granița cu Mexic și blocajul Administrației SUA

  • 08 Ianuarie 2019 09:59
Trump se va adresa națiunii, marți, în legătură cu zidul de la granița cu Mexic și blocajul Administrației SUA

Președintele Statelor Unite Donald Trump a anunțat luni că el "se va adresa națiunii" marți seară în legătură cu situația de la frontiera cu Mexicul, în timp ce negocierile pentru a pune capăt așa-numitului "shutdown", blocajul parțial al administrațiilor federale, se lovesc de proiectul său de construcție a zidului anti-migranți, informează Reuters și France Presse.

"Mă bucur să vă informez că mă voi adresa națiunii în legătură cu criza umanitară și de securitate națională la frontiera noastră de sud. Marți seară, la ora 21.00" (2.00 GMT miercuri), a postat pe Twitter președintele american, în a 17-a zi de "shutdown".

Cu câteva ore mai înainte, purtătorul său de cuvânt a anunțat că președintele american se va duce joi la frontiera cu Mexicul.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunțat pe Twitter că Trump va face o deplasare la frontieră joi și a spus că detalii vor fi difuzate în curând. Vizita probabil va sublinia preocupările de securitate ale administrației ca justificare pentru zid.

Potrivit președintelui republican, construcția zidului este necesară pentru a opri imigrația ilegală. Democrații din Congres nu sunt de acord cu președinta recent realeasă a Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, care a numit construcția zidului drept "imorală".

Duminică, președintele Trump a declarat că nu va renunța la construirea zidului, afirmând însă că bariera ar putea fi din oțel, nu din beton, drept potențial compromis cu democrații.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău