Trump l-a înlocuit pe șeful de personal al Casei Albe cu un susținător fidel

  • 07 Martie 2020 12:20
Trump l-a înlocuit pe șeful de personal al Casei Albe cu un susținător fidel

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că l-a desemnat pe Mark Meadows, un ales republican și unul dintre cei mai fideli susținători ai săi, în postul de șef de personal al Casei Albe, o poziție dificilă și crucială în interiorul administrației americane, scrie Agerpres si Digi24.

Meadows va fi a patra persoană care ocupă acest post de la venirea lui Trump la Casa Albă.

"Sunt fericit să anunț că alesul din Congres Mark Meadows va deveni șef de personal al Casei Albe. Îl cunosc și lucrez cu Mark de multă vreme, iar relația noastră este cu adevărat bună", a scris Trump pe Twitter.

Mark Meadows, în vârstă de 61 de ani, este membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Carolina de Nord. El îl va înlocui pe ultraconservatorul Mick Mulvaney, care a ocupat acest post în calitate de interimar.

"Vreau să-i mulțumesc șefului de personal interimar Mick Mulvaney pentru că a slujit atât de bine administrația. El va deveni trimis special al SUA în Irlanda de Nord", a declarat vineri Trump.

AFP amintește că, în plină procedură de destituire împotriva președintelui american, Mulvaney a fost criticat pentru o conferință de presă în timpul căreia a recunoscut că un ajutor militar pentru Ucraina a fost înghețat la cererea președintelui. "Facem asta tot timpul în politica externă. Treceți la alt subiect. Diplomația este influențată de politică", declarase Mulvaney la acea conferință.

''Chief of staff'', sau șeful de personal al Casei Albe, este un post-cheie al președinției americane. Șeful de personal este mâna dreaptă a președintelui și coordonatorul activității administrației.

Mick Mulvaney îl înlocuise pe John Kelly, concediat de Donald Trump în decembrie 2019. Primul șef de personal al miliardarului republican a fost discretul Reince Priebus, fost președinte al Partidului Republican, care a părăsit nava înainte de a împlini 200 de zile în acest post, notează France Presse.

Surs:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău