Trump îl insultă pe Twitter pe fostul său secretar de stat Rex Tillerson, în replică la o serie de afirmații ale acestuia

  • 08 Decembrie 2018 10:11
Trump îl insultă pe Twitter pe fostul său secretar de stat Rex Tillerson, în replică la o serie de afirmații ale acestuia

Președintele american Donald Trump l-a numit vineri pe fostul său secretar de stat Rex Tillerson "prost ca noaptea" și "al naibii de leneș", la o zi după ce fostul diplomat a declarat public că l-a avertizat în numeroase rânduri pe liderul de la Casa Albă să nu facă lucruri care ar încălca legea, relatează Reuters.

"Mike Pompeo face o treabă foarte bună, sunt foarte mândru de el. Predecesorul lui, Rex Tillerson, nu avea capacitatea mentală necesară. Era prost ca noaptea și nu știam cum să scap de el mai repede. Era al naibii de leneș. Acum este cu totul altceva, există o atitudine minunată la Departamentul de Stat", a postat Trump pe Twitter.

Trump l-a demis pe Tillerson pe 13 martie după o serie de dezacorduri publice privind Coreea de Nord, Rusia și Iran, anunțându-și decizia într-o postare pe Twitter. Pe lângă disputele de politică externă, relațiile au fost tensionate de relatările că Tillerson l-ar fi făcut "idiot" pe Trump într-o conversație privată.

Într-un interviu acordat joi CBS, Tillerson l-a descris pe Trump drept "destul de indisciplinat". Tillerson a spus că este greu "să lucrezi pentru un om care este destul de indisciplinat, nu-i place să citească, nu citește briefinguri, nu vrea să intre în detalii privind multe lucruri, ci preferă pur și simplu să spună 'Asta cred eu' ".

Întrebat ce a stricat relația dintre el și Donald Trump, Tillerson a spus că acest lucru este posibil să fi fost provocat de ceea ce el a considerat a fi obligația sa profesională, respectiv a-i spune președintelui că nu poate face anumite lucruri, pentru că ar încălca legea sau tratatele încheiate de SUA.

"A trebuit să-i spun 'dle președinte, înțeleg ce vreți să faceți, dar nu puteți proceda în acest fel. Este ilegal, încalcă tratate'. Știți, a devenit foarte nemulțumit", a povestit Tillerson.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău