Trump i-a oferit grațierea lui Assange în schimbul dezvăluirii sursei piratărilor emailurilor democraților (avocat)

  • 18 Septembrie 2020 16:35
Trump i-a oferit grațierea lui Assange în schimbul dezvăluirii sursei piratărilor emailurilor democraților (avocat)

Președintele american Donald Trump i-a oferit grațierea lui Julian Assange dacă acesta dezvăluia sursa piratării emailurilor Comitetului Național Democrat în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016, a declarat avocata fondatorului WikiLeaks, în fața unui tribunal din Londra, transmite vineri Reuters, preluat de Agerpres.

Avocata Jennifer Robinson a declarat că a participat la o întâlnire în care un fost membru republican al Camerei Reprezentanților, Dana Rohrabacher, și Charles Johnson, cunoscut ca având legături strânse cu echipa de campanie a lui Trump, au făcut această ofertă.

'Propunerea prezentată de congresmanul Rohrabacher a fost ca dl Assange să identifice sursa postărilor din campania din 2016 în schimbul unei forme de grațiere', a afirmat Jennifer Robinson, într-o declarație dată ca martor Curții.

Australianul de 49 de ani se luptă să oprească extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat de conspirație în vederea piratării unor computere guvernamentale și de încălcarea unei legi privind spionajul, în urma publicării unor telegrame confidențiale de către WikiLeaks între 2010-2011.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău