Trump amenință la ONU că va „distruge total” Coreea de Nord, „un regim vicios”

  • 20 Septembrie 2017 08:53
Trump amenință la ONU că va „distruge total” Coreea de Nord, „un regim vicios”

De la tribuna Națiunilor Unite, președintele american Donald Trump a amenințat Coreea de Nord cu distrugerea totală, dacă va fi nevoit, și l-a numit pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, "omul-rachetă aflat într-o misiune sinucigașă", relatează Rador.

Președintele Statelor Unite a acuzat și regimul din Iran că exportă violență, vărsare de sânge și haos și a lăsat să se înțeleagă că ar putea denunța acordul de de-nuclearizare pe care Teheranul l-a încheiat cu marile puteri.

Discursul președintelui Trump a fost criticat de ministrul suedez de externe, care-l consideră un mesaj greșit, într-un moment nepotrivit, și în fața unei audiențe nepotrivite, iar președintele francez Emmanuel Macron a spus că renunțarea la acordul cu Iranul ar fi o gravă eroare.

În schimb, premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a susținut pe liderul american în privința tratatului cu Iranul care, în opinia sa, ar trebui amendat sau îngropat pur și simplu. Vorbind în fața Adunării generale ONU, Netanyahu a avertizat asupra amenințării iraniene la adresa Orientului Mijlociu și a comparat regimul de la Teheran cu Coreea de Nord.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău