Trump a sugerat că "ucigași fără scrupule" ar putea fi responsabili pentru dispariția jurnalistului Khashoggi

  • 16 Octombrie 2018 15:42
Trump a sugerat că

Președintele american Donald Trump a sugerat că "ucigași fără scrupule" ar putea fi responsabili pentru dispariția și presupusa crimă a jurnalistului Jamal Khashoggi, anunțând că l-a trimis pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a discuta cu regele Salman, relatează AP, citat de Mediafax.

Comentariul lui Trump a venit după un apel telefonic de 20 de minute cu regele Salman al Arabiei Saudite, în care Trump a spus că regele a negat categoric orice cunoștiință despre ceea ce s-a întâmplat cu Khashoggi. Trump a anunțat că l-a trimis pe secretarul de stat Mike Pompeo în regat, și oriunde este necesar, pentru a ajunge la capătul aparentei dispariții a lui Khashoggi, un jurnalist saudit care trăia și lucra în Statele Unite.

"Regele a negat cu fermitate orice cunoștiință despre asta", a declarat Trump reporterilor în timp ce a părăsit Casa Albă pentru a se deplasa să inspecteze pagubele cauzate de uraganul Michael în Florida și Georgia. Trump a spus că nu "vrea să intre în mintea lui (Salman)", dar a declarat: "mi s-a părut că s-ar putea ca cei care l-au omorât să fi fost ucigași fără scrupule. Cine știe? Vom încerca să ajungem foarte curând la fondul acestei situații, dar el a negat categoric. "

sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău