Trump a anulat negocierile de pace cu talibanii afgani în ultima clipă, când delegația era în drum spre SUA

  • 08 Septembrie 2019 10:09
Trump a anulat negocierile de pace cu talibanii afgani în ultima clipă, când delegația era în drum spre SUA

Donald Trump pune capăt brusc negocierilor de pace cu talibanii, după atacul terorist de joi de la Kabul, în care a fost ucis și un soldat american. În același atac, soldat cu 12 morți, a murit și un militar român.

În ciuda acestui lucru, decizia este surprinzătoare, pentru că existau șansele încheierii unui acord istoric.

Președintele Statelor Unite a făcut anunțul pe Twitter, dezvăluind în același timp planul de a se întâlni duminică, „în secret”, cu liderii talibani și cu președintele afgan, în America. Nu oriunde și nu oricând, la Camp David, reședința de vacanță a președinților americani, cu trei zile înainte de 11 septembrie.

Când a anulat întâlnirea „aceștia erau în avion în drum spre Statele Unite”, a precizat Donald Trump pe Twitter. Printre aceștia se numără și președintele Afganistanului.

Atentatul de joi, revendicat de talibani, este cel mai recent dintr-o serie aproape zilnică. În noaptea de luni spre marți un atac cu mașină capcană în cartierul diplomatic din Kabul a distrus și Ambasada României, un angajat al misiunii fiind ucis. Insurgenții au continuat violențele, deși luni tocmai încheiaseră un acord de principiu cu emisarul american, notează Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău