Tribunalul din București judecă dosarul Colectiv

  • 20 Noiembrie 2017 08:42
Tribunalul din București judecă dosarul Colectiv

Tribunalul din București judecă luni, 20 noiembrie, dosarul Colectiv, în care sunt inculpați fostul primar, Cristian Popescu-Piedone, și patronii clubului din București, în care s-a produs tragedia acum doi ani.

Magistrații au amânat acum aproape o lună discuțiile în acest caz, invocând lipsa de procedură, fapt ce i-a nemulțumit pe părinții tinerilor decedați în urma incendiului.

Inițial, primarul Piedone și patronii de la club au fost trimiși în judecată în dosare separate, însă cauzele au fost reunite. Patronii clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu – sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și pentru faptul că nu au luat măsuri de securitate și sănătate în muncă.

În același caz mai este judecată patroana firmei de artificii și doi angajați ai săi, precum și două persoane juridice. Cristian Popescu-Piedone este acuzat de abuz în serviciu. Totodată, au fost deferiți justiției alți trei angajați din Primărie. La doi ani de la tragedia produsă în clubul Colectiv, justiția nu a trimis pe nimeni în judecată pentru cei 65 de morți și 146 de răniți. Trei dosare sunt în curs de finalizare.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău