Tribul Cherokee cere Jeep să schimbe numele legendarului său 4x4

  • 23 Februarie 2021 15:18
Tribul Cherokee cere Jeep să schimbe numele legendarului său 4x4

Legendarul Jeep 4x4 Cherokee, în vârstă de aproximativ o jumătate de secol, ar putea să fie nevoit să-și schimbe numele, după ce șeful tribului amerindian cu același nume a anunțat că a venit vremea ca întreprinderile și echipele sportive din Statele Unite să înceteze să folosească numele tribului, relatează AFP, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, șeful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, ”a transmis grupului că nu tolerează folosirea numelui «Cherokee» de către întreprindere”, a confirmat luni pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribului.

El a transmis acest lucru producătorului jeepului - grupul Stellantis -, rezultat în urma fuziunii grupurilor francez PSA și italiano-american Fiat Chrysler prin videoconferință, la 29 ianuarie.

Contactat de AFP, constructorul de automobile nu a reacționat imediat.

”Cred că a venit timpul în această țară ca întreprinderile și echoipele sportive să retragă numele, imaginile și mascotele amerindiene de pe produsele, maiourile și echipe”, sublinia șeful Cherokee într-o declarație transmisă la 14 ianuarie revistei americane Car and Driver.

”Sunt sigur că aceste lucruri sunt bine intenționate, dar nune onorează să ni se înscrie numele pe o parte a unei mașini”, a deplâns el.

Jeep a lansat acest vehicul cu tracțiune integrală în 1974, iar mai multe modele i-au sucedat de atunci.

”Cea mai bună modalitate de a ne onora este să se învețe mai mult despre Guvernul nostru, despre rolul nostru în această țară, despre istoria noastră, cultura noastră și limba noastră și să se poarte un dialog constructiv cu triburile recunoscute de către Guvernul federal cu privire la propritatea culturală”, sublinia Chuck Hoskin Jr.

Echipa de fotbal american de la Washington și cea de baseball din Cleveland și-au abandonat recent, în urma unor presiuni, numele împrumutate de la triburi amerindiene - Redskins și, respctiv Indians.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău