Trenurile din nordul Germaniei au fost sabotate. Circulația a fost oprita 3 ore

  • 08 Octombrie 2022 16:09
Trenurile din nordul Germaniei au fost sabotate. Circulația a fost oprita 3 ore

Circulația trenurilor din nordul Germaniei a fost paralizată, sâmbătă dimineață, de ceea ce autoritățile germane au calificat drept un „act de sabotaj”. Conform companiei de stat Deutsche Bahn AG, „un sabotaj al cablurilor” s-a aflat la originea suspendării timp de trei ore a legăturilor feroviare în tot nordul țării.

Pana a fost provocată de o avarie la rețeaua de radio GSM-R a trenurilor care servește comunicarea cu conductorii, dar de asemenea, mai global, drept „interfață centrală între trenuri și infrastructura” de control, precizează publicația Der Spiegel, prima care a ridicat ipoteza sabotajului, citând surse din domeniul securității. Aceste cabluri ar fi fost tăiate în două locuri, conform publicației germane.

O acțiune vizând acest cablu ar necesita „anumite cunoștințe” despre sistemul feroviar, afirmă și cotidianul Bild, precizând că poliția federală a deschis o anchetă. Traficul a fost în totalitate întrerupt timp de aproape trei ore din cauza unei „pene a sistemului radio digital al trenurilor”, dar a fost restabilit ulterior, potrivit Deutsche Bahn.

Incidentul a dus la întreruperea legăturilor între Berlin și anumite regiuni din vestul și din nordul țării, cum ar fi Schlewig-Holstein, orașele Hamburg și Bremen sau Saxonia inferioară și o parte din Renania de Nord-Westfalia. Legătura Berlin-Amsterdam a fost, de asemenea, suspendată. Anulări și întârzieri de trenuri sunt totuși încă prevăzute, sâmbătă, în cursul zilei, în ciuda restabilirii legăturilor feroviare, avertizează Deutsche Bahn.

Incidentul vine la mai puțin de două săptămâni după acțiuni de sabotaj care au vizat gazoductele Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică.



Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău