Trenurile Apocalipsei: Rușii au adus la granița cu Ucraina zeci de rachete Iskander, care pot avea inclusiv încărcătură nucleară

  • 21 Ianuarie 2022 08:44
Trenurile Apocalipsei: Rușii au adus la granița cu Ucraina zeci de rachete Iskander, care pot avea inclusiv încărcătură nucleară

Rusia a masat la granița cu Ucraina inclusiv rachete cu rază medie de acțiune de tipul Iskander-M, conform celor mai recente rapoarte ale ministerului ucrainean al Apărării publicate de CNN și care avertizează asupra iminenței unei invazii a armatei ruse care a comasat până acum peste 127.000 de militari la frontieră. Rachetele pot lovi cu precizie ținte aflate până la 700 kilometri distanță și pot avea inclusiv încărcătură nucleară.

Șefii armatei ucrainene au arătat că Rusia ar putea folosi aceste rachete pentru a „distruge obiective vitale” și au precizat că „grupuri tactice suplimentare de rachete operaționale „Iskander” au fost transferate la graniță, scrie digi24.ro.

În acest moment, în apropierea Ucrainei s-ar afla 36 de lansatoare Iskander, potrivit evaluării Kievului. Rachetele Iskander sunt capabile să lovească ținte la 500-700 km distanță și ar putea viza ori atinge acum inclusiv capitala Ucrainei.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini filmate de amatori în care se văd componente ale acestui tip de rachete încărcate pe un tren aflat în regiunea Kalujska/Kaluga, din vestul Rusiei.

Conform publicației de specialitate The Drive/The War Zone, Iskander-M este o rachetă rusească cu rază medie de acțiune și care, conform codificării NATO, este numită SS-26 Stone.

Racheta Iskander are o rază de 5-700 de kilometri și poate transporta o încărcătură de până la 700 de kilograme de exploziv. Racheta mai poate avea și alte tipuri de încărcături: termobarice, cu submuniții, capabile să distrugă buncăre („bunker-buster”) și inclusiv nucleare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău