Trenul care poate transporta pasagerii în siguranță chiar și în timpul unui cutremur, a fost lansat

  • 02 Iulie 2020 19:10
Trenul care poate transporta pasagerii în siguranță chiar și în timpul unui cutremur, a fost lansat

Japonia a lansat "trenul glonț" care poate transporta pasagerii în siguranță chiar și în caz de cutremur, scrie CNN. N700S a intrat în circulație de pe 1 iulie pe linia Tokaido Shinkansen, care leagă gările Tokyo - Shin-Osaka. Trenul poate atinge viteza record de 360 de kilometri pe oră. Însă viteza de funcționare va fi totuși limitată la 285 de kilometri pe oră.

Trenul N700S nu arată foarte diferit față de modelele mai vechi N700 și N700A. Însă, la o privire mai atentă se poate observa designul mult mai elegant. În interior, scaunele permit pasagerilor să se încline mai mult, oferind confort sporit în timpul călătoriilor mai lungi. Fiecare scaun are o priză individuală.

De asemenea, deplasarea se face mult mai lin datorită unui nou sistem de suspensie care ajută la "absorbția" mișcărilor trenului. Pe lângă accentul pus pe un confort sporit, designerii din spatele noului model pun accent mare pe siguranță.

Astfel, trenul are un sistem automat de control și frânare, mai modern, care îi permite să se oprească mai repede în caz de urgență. De asemenea, este echipat cu un sistem de autopropulsie a bateriilor - primul de acest fel din lume. Acest sistem permite trenului să circule pe distanță scurtă pe cont propriu chiar și în timpul unei întreruperi de curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău