Tren nou pe ruta Chișinău - Ocnița

  • 23 Aprilie 2013 18:58
Tren nou pe ruta Chișinău - Ocnița

Al doilea tren renovat la Pașcani, în România, a pornit marți, 23 aprilie, pe calea ferată, din Chișinău către Ocnița.

La fel ca și în cazul primului  tren, lucrările de renovare au costat  Calea Ferată din Moldova peste două milioane de euro. Pasagerii care au decis să meargă chiar cu prima cursă, au avut parte de un moment artistic. 

Ministrul transporturilor în exercițiu Anatol Șălaru susține că la modernizarea noii garnituri s-a ținut cont de dificultățile și problemele apărute în primul caz astfel că cel de-al doilea tren este mult mai performant.

Cătălin Cornea, directorulgeneral al întreprinderii din Pașcani susține că alte trei trenuri vor fi gata până la sfârșitul lunii mai, iar primul dintre acestea - la sfârșitul săptămânii viitoare. 

Directorul Căilor Ferate din Moldova, Vitalie Strună,  susține  că timp de un an, feroviarii moldoveni au participat la diferite instruiri în Pașcani, orașul unde are loc renovarea garniturilor. 

Trenul va circula zilnic pe traseul Chișinău-Ocnița și va trece prin Ungheni, Fălești și Bălți. Vagoanele garniturilor renovate au au acces la internet, prize pentru calculatoare și sunt dotate cu aparate de aer condiționat. Primul tren renovat circulă pe traseul Chișinău-Taraclia, în zilele pare. Calculele efectuate de CFM arată că investițiile pentru renovarea trenurilor, vor fi recuperate în aproximativ cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău