Trei tone de droguri, cu o valoare de piață de circa 750 de milioane de dolari, au fost confiscate în Panama

  • 23 Octombrie 2019 12:23
Trei tone de droguri, cu o valoare de piață de circa 750 de milioane de dolari, au fost confiscate în Panama

Autoritățile din Panama au precizat marți că au confiscat trei tone de droguri cu o valoare de 750 milioane de dolari pe piața internațională și au arestat patru cetățeni străini, într-o operațiune derulată în urmă cu câteva zile, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Serviciul Național Aeronaval din Panama (Senan) a indicat că marfa a fost confiscată în provincia Colon, fiind reținute trei persoane din Columbia și una din Honduras suspectate de legături cu contrabanda, după cum relevase deja de vineri Ministerul Public.

Tot atunci, Parchetul a informat despre o captură de 2.250 de pachete cu cocaină ce au fost descoperite într-o ambarcațiune interceptată pe râul Belen, la Costa Abajo de Colón.

Marți, directorul Senan, Juan Manuel Pino Forero, a oferit detalii despre operațiunea ce a fost derulată în aer, terestru și pe apă timp de mai mult de zece ore la finalul săptămânii și a dus la interceptarea a două bărci rapide.

În total, au fost confiscate 2.950 de pachete cu un drog "evaluat pe piața internațională la circa 750 milioane de dolari", a arătat într-un comunicat Senan, fără a preciza tipul substanței.

Șeful poliției a subliniat că aceste operațiuni executate de Senan sunt parte a planului de acțiune "Forțe Unite", implementat de guvern și în care au fost capturate 20 de tone de narcotice.

"Acesta va fi un an record, deoarece pentru această perioadă a anului așteptările sunt mai mari", a afirmat Pino.

Anul trecut, Senan a capturat în total 37,5 tone de droguri, iar de la începutul acestui an a confiscat 35,2 tone.

Operațiunea antidrog continuă atât la Costa Abajo de Colón, cât și pe litoralul provinciei Coclé, au mai arătat autoritățile panameze.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău