Trei tineri și-au prelungit perioada de detenție după ce au încercat să evadeze din penitenciar

  • 02 August 14:53
Trei tineri și-au prelungit perioada de detenție după ce au încercat să evadeze din penitenciar

Trei tineri și-au prelungit termenul de detenție după ce, în toamna anului 2023, au evadat din Penitenciarul nr. 10 - Goian din municipiul Chișinău, dar au fost prinși și întorși după gratii în aceeași zi, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, în timp ce se aflau în detenție, făptașii i-au solicitat agentului de post asistență medicală, acuzând dureri de cap. Pentru a le transmite medicamentele necesare, angajatul instituției penitenciare a deschis ușa celulei, moment în care a fost atacat cu coada unui mop și lovit în regiunea frontală. În acest fel l-au deposedat pe agent de chei și au părăsit blocul de regim. După care, prin escaladarea edificiilor de pază, au părăsit și teritoriul instituției penitenciare.

Potrivit sentinței recent emise de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, tinerii în vârstă de 18 și, respectiv, 19 ani, au fost recunoscuți vinovați, fiindu-le dictată o pedeapsă suplimentară la cea stabilită anterior. Doi dintre ei s-au ales cu încă doi ani de închisoare, iar al treilea cu încă un an și jumătate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău