Doi moldoveni și un indian și-au perfectat ilegal acte de călătorie

  • 08 Septembrie 2022 13:33
Doi moldoveni și un indian și-au perfectat ilegal acte de călătorie

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conaționali și un cetățean al Indiei care au prezentat la trecerea frontierei de stat acte falsificate. Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Palanca, în a doua jumătate a zilei de ieri, 7 septembrie 2022.

Ilegalitatea moldovenilor de 30 și 34 de ani a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din PTF Sculeni. La ambii conaționali s-au depistat cărți de identitate românești cu semne clare de falsificare. De asemenea, moldovenii și-au ascuns documentele cu pricina în bagajele personale, la unul dintre ei buletinul a fost descoperit în lenjerie, iar la al doilea - în încălțăminte. 
La audieri, tinerii au recunoscut că au intrat în posesia falsurilor apelând la intermediari,  identificați pe rețelele de socializare. Pentru serviciile de perfectare ar fi oferi câte 150 de euro fiecare. Cu aceste documente urmau să se legitimeze în Franța, unde de fapt și plecau.

În cazul cetățeanului din India, prezent la linia de control în calitate de pieton, polițiștii de frontieră din Palanca au depistat un permis de conducere fantezist (inexistent). Din spusele străinului de 27 de ani actul ar fi fost perfectat în Ucraina și prin poștă l-a primit. Ar fi achitat pentru acest permis 150 de dolari.

În toate cazurile cercetările continuă, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău