Trei străini, documentați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

  • 31 Octombrie 2022 17:30
Trei străini, documentați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

Trei trei permise de conducere falsificate au fost depistate și ridicate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, în weekendul trecut. Documentați sunt doi cetățeni ai Turciei și un ucrainean.

Potrivit politie de frontieră a R. Moldova , în primul caz, în punctul de trecere a frontierei Tudora pentru formalitățile de control s-a prezentat un cetățean turc de 40 de ani, la volanul unui Land Rover. Printre documentele prezentate pentru autoturism a fost și permisul de conducere turcesc, care din prima s-a stabilit că este falsificat. Deși posesorul a declara că pe căi legale l-ar fi obținut. Persoana a primit refuz de intrare în Moldova.

În același punct de trecere, pe direcția intrare în țară a fost depistat și un cetățean al Ucrainei care se folosea de permisul de conducere falsificat. Bărbatul de 55 de ani s-a prezentat în calitate de șofer al unei Toyota Camry. În declarații, acesta a precizat că a primit în dar permisul și nu cunoștea că este falsificat. Șoferul și-a continuat călătoria în baza permisului de conducere deținut legal.

Încheie șirul ilegalităților un alt cetățean al Turciei de 38 de ani. Tânărul s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki Udobnoe pentru a intra în R. Moldova. În cadrul unui control minuțios, asupra sa a fost depistat un permis de conducere ucrainean cu semne vizibile de falsificare. Persoana declarat că la Herson, Ucraina, ar fi apelat la un intermediar care l-a și ajutat să obțină permisul de conducere. Serviciile de perfectare l-au costat 10 000 hrivne. 

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău