Trei sportivi moldoveni au concurat astăzi la JO de la Paris. Canoistul Serghei Tarnovschi s-a calificat direct în semifinală

  • 07 August 14:10
Trei sportivi moldoveni au concurat astăzi la JO de la Paris. Canoistul Serghei Tarnovschi s-a calificat direct în semifinală

Canoistul Serghei Tarnovschi s-a calificat direct în semifinală astăzi în cursa canoe sprint pe distanța de 1.000 de metri. Serghei Tarnovski este medialiat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic, a debutat astăzi cu victorie 4-0 în prima sa luptă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acesta s-a calificat în sferturile de finală, unde ulterior a cedat în fața azerului Hasrat Jafarov în sferturile de finală ale categoriei de greutate de 67 de kilograme. Cu toate acestea, Petic nu părăsește competiția, el având șansa dreptul de a evolua în recalificări.

În prima întâlnire a categoriei de greutate de până la 53 kg, sportiva din Republica Moldova Mariana Draguțan a cedat în lupta cu reprezentanta României, campioana europeană, Andreea Beatrice Ana.

Ieri, atletul moldovean Adrian Mardare s-a calificat în finală la proba de aruncare a suliței la Jocurile Olimpice de la Paris, iar canotoarele Daniela Cociu și Maria Olărașu au reușit calificarea în semifinalele competiției.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de vară de 26 de sportivi, care participă la zece probe.

Republica Moldova a obținut până acum două medalii la Jocurile  de la Paris ambele de bronz la judo prin Denis Vieru și Adil Osmanov.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău