Trei sportivi de performanță au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor

  • 21 Decembrie 2017 14:18
Trei sportivi de performanță au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor

Trei bărbați, implicați direct în transportarea și comercializarea stupefiantelor pentru clienții cluburilor de noapte, au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate de ofițerii Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău. 

Suspecții de 21, 29 și 30 de ani, locuitori a mun. Chișinău, practică  body-building-ul la nivel profesional, participând și la campionate internaționale. 

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii de investigații, s-a stabilit că aceștia au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din capitală, fiind responsabili și de introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii.

Astfel, la 8 decembrie curent, în adiacentul unei săli sportive din sectorul Botanica, au fost reținuți  doi dintre suspecți în momentul transmiterii unei cantități de 250 pastile Ecstasy. Ulterior, au fost efectuate percheziții în automobile, domicilii și clubul sportiv, unde unul din ei activa în calitate de antrenor, fiind depistate pastile Ecstasy și bani proveniți din activitatea infracțională desfășurată.

Totodată,  în sectorul Botanica al capitalei a fost reținută încă o persoană, care era destinatarul a 300 de pastile, fiind depistate și asupra sa pastile Ecstasy. Destinatarul drogurilor se ocupa cu comercializarea acestora clienților, inclusiv în locurile de agrement, cluburile de noapte. Suspectul are calitate de inculpat într-un alt dosar care se află la examinare la Curtea de Apel Chișinău, fiindu-i incriminat comiterea unei escrocherii comise în anul 2015. De asemenea, mai este învinuit de comiterea unei escrocherii și huliganism, cauze penale care se află în proces de examinare. 

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate peste 300 de pastile Ecstasy, 30 000 lei, au fost ridicate două automobile de lux de model BMW cu valoarea totală de aproximativ 20 000 Euro și în privința cărora urmează să fie aplicat sechestrul.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 60000 lei, un comprimat fiind comercializat cu 200 lei, iar în localurile de agrement acesta putea fi cumpărat și cu prețul de 350 lei. Drogurile erau comercializate în mai multe localuri de agrement din capitală, în acest sens fiind acumulate probe pe parcursul investigației.

Toate persoanele au fost reținute în baza art. 166 Cod procedură penală, fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
21
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău