Trei școli din stânga Nistrului renovate cu banii Uniunii Europene

  • 25 Aprilie 2016 16:47
Trei școli din stânga Nistrului renovate cu banii Uniunii Europene

Peste 800 de copii din stânga Nistrului vor obține acces la educație în condiții moderne datorită fondurilor oferite de Uniunea Europeană, menite să finanțeze lucrările de renovare a școlilor din Nezavertailovca, Hlinaia și Chițcani.

Renovările vor avea loc prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD, edificiul care găzduiește școala și grădinița din satul Nezavertailovca se află acum în reconstrucție. Clădirea, dată în exploatare acum 52 de ani, nu a fost reparat temeinic niciodată, iar frigul și igrasia afectau sănătatea copiilor și învățătorilor. În această instituției, constructorii au montat deja un sistem nou de încălzire. Lucrările de renovare a blocului în care se află sala de festivități și atelierele sunt pe ultima sută de metri.

Și școala din satul Hlinaia urmează a fi renovată cu suport financiar european, aici  vor fi reparate sala sport și cea de festivități. De reparație beneficiază și școala din satul Chițcani. Uniunea Europeană a acordat finanțare în valoare de până la 150 de mii de euro pentru renovarea fiecărei școli.

În total, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, UE a finanțat renovarea a 70 de obiecte de infrastructură socială pe ambele maluri ale râului Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău