Trei săptămâni de când Moldovagaz a rămas fără conducere, deoarece partea rusă blochează numirea, anunță Sergiu Tofilat

  • 16 Octombrie 16:42
Trei săptămâni de când Moldovagaz a rămas fără conducere, deoarece partea rusă blochează numirea, anunță Sergiu Tofilat

S.A. „Moldovagaz” a rămas fără conducere, în condițiile în care deja de trei săptămâni „partea rusă blochează numirea” noii conduceri a companiei. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 octombrie, de membrul Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, care a precizat, într-o postare pe rețelele de socializare, că Moldovagaz trebuie să procure gaz pentru sezonul de iarnă (ianuarie-aprilie), însă procesul e blocat pentru că nu are cine lua decizii.

Deja de trei săptămâni Moldovagaz a rămas fără conducere, deoarece partea rusă blochează numirea. Din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație, a rămas doar un administrator aparent (interimar), fără mandat, dar care figurează cu drept de semnătură în registrele publice. Potrivit statutului, deciziile se aprobă cu o majoritate din șapte membri”, a explicat Tofilat.

El a spus că pe 25 septembrie a avut loc ședința Consiliului de Observatori, unde trebuia să fie aleasă noua componență a administrației, inclusiv președintele. 

„Am expediat buletinele de vot, dar nu cunoaștem cum a votat partea rusă. Pe 30 septembrie le-am solicitat procesul verbal al ședinței, pe care trebuiau să-l prezinte în cinci zile. Nici până azi nu avem răspuns. Astfel, reprezentanții Gazprom deja au încălcat regulamentul Consiliului de Observatori”, a menționat Sergiu Tofilat.

Potrivit lui, Moldovagaz trebuie să procure gaz pentru sezonul de iarnă (ianuarie-aprilie), dar procesul e blocat pentru că nu are cine lua decizii.

Ca să nu rămânem fără gaz, trebuie să numim administrare externă la Moldovagaz. Am expediat Parlamentului un proiect de lege în acest sens, el trebuie înregistrat și inclus pe ordinea de zi la următoarea ședință a Parlamentului. S-a terminat cu șantajul, deja suntem pregătiți pentru orice șmecherii din partea Gazprom-ului”, a conchis Tofilat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:63 %
Vint:5,14 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău