Trei raioane din R. Moldova, în cod roșu de alertă COVID-19. Ar putea fi introduse noi restricții pentru prevenirea COVID-19 la nivel național

  • 10 August 2021 16:19
Trei raioane din R. Moldova, în cod roșu de alertă COVID-19. Ar putea fi introduse noi restricții pentru prevenirea COVID-19 la nivel național

Raioanele Cahul, Vulcănești și Edineț au întrat în Cod roșu de alertă epidemiologică COVID-19, a anunțat astăzi Ala Nemerenco, ministra Sănătății, într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

Ministra a precizat că numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere, cu 16,9%, iar numărul cazurilor de deces, asociate COVID-19 a crescut cu 145,5%, în ultima săptămână. În același timp, menționează Ala Nemerenco, 98% dintre persoanele internate cu forme grave de COVID-19 nu sunt vaccinate, 99% dintre persoanele internate în terapia intensivă nu sunt vaccinate, 100% din mamele spitalizate cu copii ce suferă de COVID-19 nu sunt vaccinate, 90% din cei care au făcut boala nu sunt vaccinați.

Ministra îndeamnă populația să se vaccineze, întrucât imunizarea rămâne unica șansă de a preveni formele grave și decesele provocate de COVID-19„Vaccinurile de care dispunem sunt sigure și de cea mai bună calitate”, subliniază Ala Nemerenco. Totodată, ministra sănătății îndeamnă oamenii în continuare să poarte masca de protecție, să păstreze distanța socială, să evite aglomerările și să respecte măsurile de igienă, cum ar fi spălatul pe mâini.

Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în viitorul apropiat va avea loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, ce ar putea introduce noi restricții pentru prevenirea COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău