Trei proprietăți ale statului au fost vândute. Câți bani au fost obținuți

  • 07 August 2020 14:02
Trei proprietăți ale statului au fost vândute. Câți bani au fost obținuți

Trei bunuri proprietate publică de stat au fost adjudecate la licitația cu strigare, desfășurată de Agenția Proprietății Publice pe 5 august, în cadrul noii runde de privatizare anunțate pentru perioada 17 iulie –18 august curent, transmite IPN.

Este vorba despre un complex de încăperi, situat pe bulevardul Decebal, 99 din Chișinău (preț inițial de vânzare 1,108 mln lei, preț adjudecat 1,220 mln lei), cinematograful Prut din orașul Fălești (preț inițial de vânzare 750 mii lei, preț adjudecat 830 mii lei) și Tipografia Academiei de Științe a Moldovei (preț inițial de vânzare 8,500 mln lei, preț adjudecat 9,350 mln lei).

Suma pentru cele trei bunuri proprietate publică de stat se ridică la 11,4 mln lei, urmând să ajungă în bugetul de stat după finalizarea tranzacțiilor.

În cadrul aceleiași runde de privatizare, vor fi licitate prin intermediul Bursei de Valori pachetele de acțiuni a cinci societăți, printre care și pachetul de 78,2% acțiuni pe care îl deține statul în  „Metalferos” SA.

Noua rundă de privatizare mai include și un concurs comercial. În cadrul acestuia se prevede privatizarea hotelului „Zarea”. Hotelul a mai fost expus anterior la concurs comercial, fiind adjudecat pentru suma de 35 mln lei. Întrucât câștigătorul nu a transferat banii în buget în termenele prevăzute, obiectivul a fost propus din nou pentru privatizare. Prețul inițial de vânzare, potrivit comunicatului APP, este de  29,56 mln lei. Cererile pot fi prezentate până la 18 august curent.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău