Trei profesori din Austria au fost demiși după ce au refuzat să poarte măști anti-COVID19

  • 20 Martie 2021 15:57
Trei profesori din Austria au fost demiși după ce au refuzat să poarte măști anti-COVID19

Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măști de protecție împotriva COVID-19 au fost demiși, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, relatează Reuters.

În Elveția, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanțul de supermarketuri Migros.

Trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck și orașul Wels din Austria Superioară au fost demiși după ce discuțiile cu autoritățile nu au reușit să rezolve situația, a precizat ziarul.

"Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenție, însă toate au fost în zadar", a declarat Ministerul Educației despre profesorul din Freistadt.

Alți trei profesori din Freistadt, Braunau și Steyr au fost convinși să poarte măști și și-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul.

Începând cu 25 ianuarie, Austria și-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măștilor de tip FFP2, care filtrează particulele, acolo unde anterior puteau fi utilizate măști de bumbac.

În Elveția, unde purtarea măștii este obligatorie în interior, un autoproclamat "rebel al coronavirusului" a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască și a fost în cele din urmă arestat de poliție. Bărbatului i s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX și Micasa.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău