Trei polițiști, învinuiți că au primit lunar taxe de protecție de la persoane care vindeau ilegal aur

  • 10 Martie 2017 12:43
Trei polițiști, învinuiți că au primit lunar taxe de protecție de la persoane care vindeau ilegal aur

Trei polițiști sunt învinuiți de procurori că în ultimii doi ani au pretins câte 500 de euro lunar drept taxă de protecție de la persoane care vindeau ilegal metale și pietre prețioase în centrul Capitalei, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în preajma magazinului „Aureola”, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Cei trei sunt angajați ai Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

În schimbul banilor, susțin procurorii, polițiștii se angajau să nu inițieze cauze penale de contrabandă și practicarea ilegală a activității de întreprinzător. „Unul dintre învinuiți își masca acțiunile sale ilegale prin inițierea selectivă a procedurilor contravenționale, cu sancționarea prin aplicarea unor amenzi nesemnificative, iar în cazul plângerilor din partea petiționarilor pe faptul dat le explica modalitatea de atac pe cale civilă”, potrivit comunicatului de presă. 

Totodată, în privința persoanelor care puneau în circulație metalele prețioase este inițiată o cauză penală pentru corupere activă, acestea fiind reținute pentru 72 de ore. Procuratura Anticorupție anunță că urmează să se autosesizeze și pe alte fapte în care există o bănuială rezonabilă privind săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu metale prețioase și desfășurarea ilegală a activității de antreprenoriat.

Unul dintre polițiști este anunțat în căutare, iar persoanele care ar fi dat mită sunt învinuite de corupere activă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău