Trei polițiști de patrulare au fost denunțați de un șofer care ar fi fost forțat să le dea mită 1000 de euro

  • 03 Aprilie 2019 10:27
Trei polițiști de patrulare au fost denunțați de un șofer care ar fi fost forțat să le dea mită 1000 de euro

Trei angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt cercetați penal, fiind denunțați de către un șofer care ar fi fost forțat să le dea mită 1000 de euro. Potrivit denunțătorului, polițiștii ar fi pretins banii ca să nu-l tragă la răspundere pentru pretinse încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, se spune că, pe data de 9 martie, denunțătorul a fost oprit de un echipaj al INP care ar fi invocat că s-ar afla în stare de ebrietate. Contrar indicațiilor alcooltestului, care ar fi detectat prezența alcoolului în aerul expirat, declarantul susține că nu a consumat alcool. Tot el a precizat că polițiștii nu i-au întocmit vreun proces-verbal pe cazul dat, scopul acestora fiind de a mușamaliza situația contra unei sume de bani.

Pentru a clarifica lucrurile, denunțătorul ar fi apelat la un cunoscut din cadrul Secției accidente rutiere a Direcției de poliție Chișinău pe care l-ar fi rugat să-și convingă colegii că alcooltestul INP ar fi prezentat indicații greșite. Sosit la fața locului, polițistul i-ar fi comunicat că nu poate soluționa cazul și că trebuie să le dea inspectorilor de patrulare 1000 de euro.

CNA informează că a pornit o urmărire penală și a documentat transmiterea banilor către angajatul Secției accidente rutiere, iar ulterior către cei doi membri ai echipajului care l-au oprit în data de 9 martie. Dimineață, agenții de patrulare au fost reținuți, iar angajatul Secției accidente rutiere a fost dat în urmărire, după ce a părăsit teritoriul țării. Toți trei sunt cercetați pentru trafic de influență și corupere pasivă.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău