Trei pirați au fost amendați cu câte 50.000 de dolari după ce au răpit echipajul unei nave

  • 13 August 2020 13:19
Trei pirați au fost amendați cu câte 50.000 de dolari după ce au răpit echipajul unei nave

Un tribunal nigerian a amendat trei bărbați cu câte 52.000 de dolari pentru deturnarea unei nave în luna martie și răpirea echipajului pentru răscumpărare, informează BBC.

Acestea sunt primele condamnări din Africa de Vest după introducerea unei noi legi anti-piraterie.

Nigeria a fost presată de industria maritimă să rezolve problema pirateriei din Golful Guinea, locul unde se petrec peste 80% din răpirile maritime la nivel mondial - potrivit Biroului Maritim Internațional.

Bărbații amendați au pledat vinovați, fiind acuzați de piraterie într-o instanță superioară din Port Harcourt.

"Această sentință îi va descuraja pe cei care desfășoară activități ilegale în apele noastre", a spus Bashir Jamoh, directorul Administrației Maritime din Nigeria.

Întrebat dacă doar sancțiunile financiare vor fi suficiente pentru descurajarea infractorilor, Jamoh s-a declarat convins că da, adăugând că țara sa are acum un nou instrument legal pentru a-i opri pe pirați. Biroul Maritim Internațional a salutat condamnările. "Este exact elementul de descurajare care lipsea", a spus Cyrus Moody, purtător de cuvânt al instituției.

Alți șase bărbați au pledat nevinovat și procesul va continua pentru ei.

Cei nouă bărbați au fost trimiși în judecată, fiind acuzați că au făcut parte dintr-un grup care a deturnat o navă în Golful Guinea, în luna martie. Atacatorii au cerut o răscumpărare de 2 milioane de dolari pentru echipaj, însă au primit doar 200.000 de dolari. Marina nigeriană i-a arestat ulterior.

Peste 50 de persoane au fost răpite în Golful Guinea în prima jumătate a anului.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău