Trei persoane sunt gata să garanteze pentru un figurant din dosarul „furtului miliardului"

  • 11 Ianuarie 18:43
Trei persoane sunt gata să garanteze pentru un figurant din dosarul „furtului miliardului

Trei persoane și-au exprimat disponibilitatea de a garanta pentru figurantul din dosarul „furtului miliardului" din băncile moldovenești Anatoli Blonski. După cum transmite "INFOTAG", acest lucru a fost anunțat, joi, 11 ianuarie, de șefa Procuraturii anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în urma unei ședințe de judecată în care a fost examinată decizia privind aplicarea măsurilor preventive în privința lui Blonski.

Avocații au depus o cerere de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu o garanție personală, unor trei persoane fiindu-le propus să ofere aceste garanții. Aceeași procedură i-a fost aplicată și lui Vladimir Andronachi. Credem că Blonski ar trebui să rămână în arest preventiv, deoarece deja s-a sustras de la urmărirea penală ascunzându-se în străinătate", a spus șefa PA.

Adoptarea deciziei instanței a fost amânată. Următoarea ședință este programată pentru 15 ianuarie. Anatoli Blonski, care cu o zi înainte s-a predat voluntar autorităților la intrarea în Moldova, se află în arestul preventiv la penitenciarul nr. 13. Instanța a emis un mandat de arest de 30 de zile pe numele său în aprilie 2022, dar el a fugit în străinătate. În martie 2023, PA a trimis în judecată un dosar penal împotriva lui Blonski, care este cercetat pentru spălare de bani la scară deosebit de mare, pentru care este prevăzută o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău