Trei persoane au primit intoxicații cu gaze naturale în urma utilizării unei butelii de gaz de tip propan butan

  • 09 Martie 2022 11:40
Trei persoane au primit intoxicații cu gaze naturale în urma utilizării unei butelii de gaz de tip propan butan

Trei persoane au primit intoxicații cu gaze naturale după ce în gospodărie a fost exploatată o butelie de tip propan butan. Cazul a fost înregistrat pe 8 martie într-o casă de locuit din localitatea Cuconeștii Noi, raionul Edineț, anunță DSE.

Potrivit primelor informații doi bărbați cu vârstele de 56 și 30 de ani, dar și o femeie în vârstă de 36 de ani au fost internați în spitalul raional după ce ar fi inhalat gaze naturale în urma scurgerii acestora de la aragazul conectat la o butelie de tip propan butan. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.
 
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să utilizeze cu prudență instalațiile alimentate cu gaze naturale. Mai mult, să nu exploateze butelii de gaz propan butan în propriile case, dar să le poziționeze la distanță de siguranță de locuință într-o cutie metalică, pentru a evita scurgerile de gaze, sau alte situații de risc. Potrivit IGSU de la începutul anului 2022, zece persoane au primit intoxicații cu gaze naturale.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău