Trei persoane au murit într-un incendiu declanșat la o secție de bolnavi de COVID-19 într-un spital din Rusia

  • 09 Iunie 2021 12:40
Trei persoane au murit într-un incendiu declanșat la o secție de bolnavi de COVID-19 într-un spital din Rusia

Trei pacienți ai unui spital din Rusia au murit într-un incendiu izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, au anunțat autoritățile ruse, existând suspiciunea că incendiul a fost declanșat de un aparat de respirație artificială, informează AFP.

Potrivit Comitetului de anchetă din Riazan, la sud-est de Moscova, focul s-a declanșat la orele locale 03:30 (00:30 GMT) în secția de reanimare a unui spital public din acest oraș cu circa 500.000 de locuitori.

"În urma incendiului, trei persoane au decedat. Șapte persoane ce prezentau semne de intoxicație și de arsuri au fost spitalizate", a anunțat într-un comunicat Comitetul de anchetă, care a declanșat o anchetă pentru "neglijență generatoare de moarte", precizând că, deocamdată, cauza incendiului nu este cunoscută.

Cu toate acestea, guvernatorul regiunii Riazan, Nikolai Liubimov, a declarat, la televiziunea publică, că incendiul a izbucnit din cauza unui aparat de respirație artificială, care a luat foc. "În unul dintre saloanele unității de terapie intensivă exista un pacient în stare gravă, conectat la ventilator (...) Se pare că ventilatorul a luat foc", a declarat el, citat de agențiile de presă ruse. Cele trei persoane decedate erau pacienți, a adăugat guvernatorul.

Potrivit postului Rossiya 24, situația cea mai gravă este a unei infirmiere, cu arsuri pe 70% din suprafața corpului. Incendiul s-a declanșat într-o unitate rezervată bolnavilor de coronavirus, precizează postul.

În mai 2020, două incendii cauzate de defecțiuni ale unor aparate de respirație artificială au provocat decesul a șase persoane în spitale din Sankt-Petersburg și Moscova, ducând la interzicerea ventilatoarelor rusești implicate.

Nikolai Liubimov a precizat că aparatul de respirație artificială implicat în incendiul din Riazan era chinezesc și "nu era adaptat", nu avea dispozitiv de protecție împotriva accidentelor de scurtcircuit și supratensiune.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău