Trei persoane au fost REȚINUTE în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri

  • 14 Aprilie 2017 14:47
Trei persoane au fost REȚINUTE în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri

Un executor judecătoresc, un șef al Asociației „Cuvântul de Onoare" și reprezentantul unor agenți economic au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA în dosarul însușirii a 20 de terenuri ce aparțin Primăriei municipiului Chișinău. Toți trei sunt bănuiți că ar fi încercat să intre în posesia loturilor, în baza unor hotărâri judecătorești, obținute prin fraudă.

În fapt, executorul judecătoresc este suspectat că ar fi mimat o licitație funciară, în cadrul căreia ar fi fost expuse la vânzare 20 de terenuri din capitală. Acesta ar fi falsificat un proces-verbal privind rezultatele licitației, care de fapt nici nu a avut loc, prin care i-a desemnat câștigători pe 3 agenți economici - în realitate complicii săi. Ulterior, în baza acestui proces-verbal, a fost pusă în aplicare o schemă frauduloasă cu scopul de a intra în posesia acestor bunuri.

Astfel, în urma unor hotărâri de judecată, 20 de terenuri au fost înregistrate în Registrul bunurilor imobile ale OCT Chișinău, iar  membrii grupului, din care făceau parte executorul judecătoresc, reprezentantul Asociației obștești "Cuvântul de onoare" și  câțiva agenți economici, au devenit beneficiarii reali ai bunurilor Primăriei.

Pe faptele descrise au fost inițiate două cauze penale pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și abuz de serviciu, comise în interesul unui grup criminal organizat. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedepse cu închisoare pe un termen de până la 10 ani. În prezent, acțiunile continuă, iar cele trei persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău