Trei persoane au fost condamnate în Turcia pentru focuri de armă trase asupra ambasadei americane la Ankara

  • 21 Noiembrie 2019 17:43
Trei persoane au fost condamnate în Turcia pentru focuri de armă trase asupra ambasadei americane la Ankara

Un tribunal turc a condamnat joi trei persoane în legătură cu focurile de armă trase împotriva ambasadei americane de la Ankara, anul trecut, în plină criză diplomatică între Turcia și SUA, informează AFP, preluat de Agerpres.

Trei bărbați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între mai mult de trei ani și mai mult de zece ani, pentru "apartenență la o organizație teroristă" și "acte menite să saboteze relațiile cu o țară străină", a relatat agenția de presă Anadolu.

Un al patrulea acuzat a fost achitat, potrivit agenției.

La 20 august 2018, una sau mai multe persoane au tras de mai multe ori dintr-o mașină asupra fațadei misiunii diplomatice americane, fără a face victime.

Citat de Anadolu, unul dintre cei trei bărbați condamnați a recunoscut în timpul audierii că a "comis acest act stupid" din "patriotism" și "sub influența alcoolului". "Indiferent ce decizie veți lua, trăiască Patria!", a declarat el.

După focurile de armă, guvernul turc a denunțat o "tentativă de a semăna haos", într-un moment în care relațiile dintre Ankara și Washington erau extrem de tensionate. Cu câteva săptămâni înainte, SUA au impus sancțiuni economice împotriva Turciei în legătură cu plasarea în detenție de către Ankara a unui pastor american, de atunci eliberat.

Relațiile între cei doi aliați din cadrul NATO s-au degradat în special după 2016. Aceste tensiuni sunt însoțite în Turcia de un discurs antiamerican virulent din partea unor responsabili politici și mass-media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău