Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit insolații

  • 07 Iunie 15:12
Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit insolații

Trei persoane au apelat la ajutorul medicilor după ce au făcut insolații din cauza temperaturilor ridicate. Cazurile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute în municipiul Chișinău și raionul Criuleni, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban, a menționat că persoanele au vârste cuprinse între 10 și 71 de ani. „Este vorba de un copil de 10 ani, un tânăr de 27 de ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost spitalizat pentru îngrijiri medicale suplimentare. Toate persoanele au suferit insolații de gradul întâi”, a spus Ceban.

Potrivit medicilor, pentru a preveni efectele negative ale caniculei și insolației, persoanele trebuie să evite expunerea excesivă la soare între orele 11.00-18.00, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale de culori deschise, să bea cel puțin doi litri de lichide. Totodată, medicii îndeamnă populația ca la apariția semnelor de insolație (febră, dureri de cap, amețeli etc.) să se adreseze după ajutor medical.

Meteorologii anunță o săptămână cu maxime până la 30 de grade Celsius. În următoarele zile, se așteaptă temperaturi diurne încadrate între 22-29 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 17 grade. De joi, 9 iunie, va fi și mai cald. Ziua se așteaptă maxime de 30 de grade, iar noaptea – de 18 grade Celsius. Sâmbătă și duminică, 11-12 iunie, preponderent în nordul și sudul țării, se așteaptă ploi cu descărcări electrice.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău