Trei persoane au avut nevoie de asistența medicilor în urma intoxicației cu monoxid de carbon

  • 20 Octombrie 2023 11:07
Trei persoane au avut nevoie de asistența medicilor în urma intoxicației cu monoxid de carbon

Trei persoane, inclusiv o minoră, au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, primul caz a fost înregistrat în seara zilei de 19 octombrie în orașul Bălți. O femeie în vârstă de 45 de ani, dar și o minoră de 2 ani, s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba din locuință. La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă, care a transportat persoanele la spital.

Tot în seara zilei de 19 octombrie, la ora 23:00, în localitatea Negureni, raionul Telenești, a fost înregistrat un alt caz de intoxicație. Aici, o femeie în vârstă de 65 de ani a avut de suferit în urma exploatării sobei din propria locuință. La fața locului a fost trimis un echipaj de medici.

În ambele cazuri incendii în locuințe nu s-au produs, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să verifice minuțios sobele înainte de începerea sezonului rece și să le curețe pentru a fi în perfectă stare de funcționare. Totodată, specialiștii recomandă persoanelor să nu obtureze canalele de ventilare și să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea.

Datele IGSU arată că în perioada rece a anului 2022-2023, în sectorul locativ au avut loc 461 de incendii în care și-au pierdut viața 73 de persoane, inclusiv doi copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău