Trei permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei

  • 21 Septembrie 2023 10:50
Trei permise de conducere falsificate, depistate la trecerea frontierei

Trei persoane au fost depistate la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate. Cazurile au fost notificate în punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind cercetați un conațional și doi cetățeni străini, transmite Poliția de Frontieră.

Primul documentat, un tânăr din Ucraina, s-a prezentat la PTF Leușeni pe direcția ieșire din țară, având drept scop de a ajunge în Polonia. Bărbatul de 30 de ani era la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare poloneze. Printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere ucrainean. La examinarea preliminară a documentului, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este falsificat. În declarații străinul s-a eschivat de a oferi detalii privind obținerea acestui permis. Totodată, la verificarea pasagerului, cetățean ucrainean, a fost stabilit că ultimul ar fi ajuns ilegal în R. Moldova. În fapt, cercetările continuă, iar persoanele și-au întrerupt călătoria.

De asemenea, un permis de conducere falsificat a fost depistat la un conațional, prezent la trecerea frontierei prin PTF Leușeni în calitate de pasager la ruta „Germania-Moldova”. Astăzi, în jurul orei 02:30, în cadrul controlului suplimentar asupra moldoveanului de 21 de ani, polițiștii de frontieră au descoperit actul românesc falsificat. La audiere, tânărul a declarat că și-a perfectat ilegal documentul în Germania, prin intermediari, contra sumei de 200 EUR. Actul cu pricina a fost ridicat, urmând să fie supus expertizei. În continuare cazul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Încheie șirul ilegalităților un șofer din Israel, fiind depistat la PTF Palanca cu permisul de conducere falsificat. Acesta s-a prezentat la volanul mașinii personale. În cadrul cercetărilor, efectuate în comun cu ofițerul FRONTEX, a fost stabilit că permisul de conducere, care a fi eliberat de către autoritățile de baștină, conține indici de falsificare. Străinul de 35 de ani a mărturisit că și-a perfectat legal permisul în Israel și nu bănuia că ar fi falsificat. Persoana a fost înlăturată de la conducerea automobilului, cercetările pe caz continuă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău