Trei participanți la protestele din 2016, achitați în instanță

  • 27 Ianuarie 2021 17:24
Trei participanți la protestele din 2016, achitați în instanță

Trei participanți la protestul din ianuarie 2016, organizat împotriva învestirii Guvernului Filip, au fost achitați de instanța de judecată. Hotărârea a fost pronunțată astăzi, 27 ianuarie, de către Judecătoria municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, transmite IPN.

Potrivit hotărârii, Vrej Martirosian, învinuit de organizarea sau conducerea unor dezordini în masă, a fost achitat pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii. De asemenea, s-a dispus încetarea urmării penale în privința lui Aureliu Pisică și Oleg Sîrbu, pe motiv că există alte circumstanțe care exclud sau condiționează pornirea urmării penale și tragerea la răspundere penală.

Prin aceeași hotărâre, un alt participant la protest, Feodor Cioina, a fost recunoscut vinovat de organizarea sau conducerea unor dezordini în masă, fiindu-i stabilită pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare. În conformitate cu prevederile Codului Penal, acestuia i-a fost suspendată condiționat pedeapsa, pe un termen de probațiune de doi ani. Bărbatul are interdicția de a părăsi țara.

Sentința este cu drept de atac în ordine de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău