Trei oferte pentru cea mai mare licitație din istoria Agenției Servicii Publice (Mold-street)

  • 26 Iunie 2021 13:35
Trei oferte pentru cea mai mare licitație din istoria Agenției Servicii Publice (Mold-street)

Trei grupuri de companii internaționale au depus oferte pentru licitația de achiziționare a blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, anunțată de Agenția Servicii Publice (ASP), transmite Mold-street.

Ofertele financiare depuse oscilează între 162 milioane lei și 480,4 milioane lei, potrivit sursei citate

Cine sunt concurenții

Cea mai bună ofertă financiară a fost depusă de asocierea dintre companiile CertSIGN SA din România, Demax Holograms Plc din Bulgaria și Österreichische Staatsdruckerei GmbH, fiind de 162,1 milioane lei sau circa 7,88 milioane euro (fără TVA). Cu TVA oferta celor trei companii ajunge la 194,5 milioane lei sau 9,46 milioane euro. 

Valoarea ofertei depuse de cele trei companii este de 2,5 ori mai mică decât estimase inițial ASP și pe pagina de achiziții anume aceasta și figurează cu statutul în considerare.

De notat că CertSIGN SA din România este controlată de Luca și Sorana Urdăreanu.

Österreichische Staatsdruckerei GmbH este deținută de Österreichische Staatsdruckerei Holding AG din Austria, care are ca acționari majoritari cu câte 47% pe Johannes Strohmayer prin compania G3 Industrie Privatstiftung și Robert Schächter prin GRT Privatstiftung.

La Demax Holograms Plc din Bulgaria, beneficiari finali sunt Valentin Monovsky și Petar Kanev.

A doua ofertă financiară, de 353 milioane lei (fără TVA), a fost depusă de consorțiul dintre companiile ANY Biztonsági Nyomda Nyrt din Ungaria și Zipper Services SRL din România. ANY Biztonsági Nyomda Nyrt are capital majoritar de stat și deține 50% din capitalul Zipper Services SRL din România

A treia ofertă financiară de peste 480 milioane lei aparține companiei Garsų Pasaulis din Lituania, controlată prin grupul Semlex din Belgia de omul de afaceri Albert Karaziwan.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău