Trei morți și 14 răniți, în urma unei explozii la o mină din estul separatist al Ucrainei

  • 26 Aprilie 2019 12:46
Trei morți și 14 răniți, în urma unei explozii la o mină din estul separatist al Ucrainei

Trei mineri au murit și 14 sunt dați dispăruți vineri în urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz într-o mină de cărbune din estul separatist al Ucrainei, au anunțat serviciile locale de salvare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"În urma operațiunilor de salvare și de degajare au fost descoperite trupurile neînsuflețite a trei mineri și aduse la suprafață", a anunțat Ministerul situațiilor de urgență al republicii autoproclamate Lugansk a rebelilor proruși.

Potrivit acestei surse, 17 angajați ai minei "Sihdcarbon", din satul Iurivka, aflat la circa 20 km sud-vest de Lugansk, se aflau sub pământ la momentul incidentului de joi.

"Soarta celor 14 persoane rămâne necunoscută", a precizat ministerul local al situațiilor de urgență, Evgheni Kațavalov, citat de agenția separatistă Lugansk Inform Center.

Potrivit primelor concluzii, prăbușirea minei a fost cauzată de o explozie provocată de o acumulare de gaz, au precizat autoritățile separatiste din acest bazin carbonifer.

Ministerul rus al situațiilor de urgență a anunțat vineri trimiterea la fața locului a unei echipe de salvatori, la solicitarea separatiștilor.

Republica autoproclamată Lugansk este unul dintre cele două teritorii din estul Ucrainei care se află în afara controlului Kievului după izbucnirea în 2014 a unui conflict cu separatiștii susținuți, potrivit Kievului și occidentalilor, de Rusia.

Acest conflict armat s-a soldat cu aproape 13.000 de morți în cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău